Strona Główna Wegetarianie Herbu Zielona Pietruszka - wegetariański portal informacyjno rozrywkowy :)
Portal dla wegetarian. Żyj zdrowo i spotkaj wegetariańskich przyjaciół.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Pachnidło Patrick Suskind-wrażenia z lektury
Autor Wiadomość
Uboot 
Die Zündkerze

Wysłany: Pią Wrz 21, 2007 10:27   Pachnidło Patrick Suskind-wrażenia z lektury

Hmm,czytam mało ksiazek ktore nie sa zwiazane z technika ale po lekturze Pachnidła dwa tygodnie bylem w niejakim hmm dziwnym stanie psyche mego;opiszcie prosze co odczuwaliscie czytajac te ksiazke,opiszcie Wasze wrażenia,stosunek do glownego bohatera,czy był bestia czy nie-prosze nie wklejac recencji krytykow czy innych podobnych madrosci internetowych-bede Wam gleboko wdzieczny jesli podejmiecie ów temat

fjonka 
FauxPas

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 22:21   

Czytałam Pachnidło bardzo dawno temu i nie pamiętam swoich wrażeń za bardzo, ale ponieważ dostałam je niedawno w prezencie, przeczytam ponownie i spróbuję się wypowiedzieć:)

wish 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Nie Wrz 23, 2007 11:45   Re: Pachnidło Patrick Suskind-wrażenia z lektury

Uboot napisał/a:
... po lekturze Pachnidła dwa tygodnie bylem w niejakim hmm dziwnym stanie psyche mego; opiszcie prosze co odczuwaliscie czytajac te ksiazke,opiszcie Wasze wrażenia,stosunek do glownego bohatera,czy był bestia czy nie ...

a może Ty bys opisał swoje wrażenia:) ?
oglądałeś film ?

Uboot 
Die Zündkerze

Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 14:05   

Nie ogladalem filmu,uwazam ze w duzej czesci obrazy kinowe narzucaja Nam sposob patrzenia ,preferuje tekst pisany

Moje wrazenia hmm-wypowiem sie na koncu ;jak widze zainteresowanie tematem jest tak szerokie iz koniec ten nastapi przed 2012 rokiem

wish 

Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 21:06   

nie ogladałam ani nie czytałam za to sporo słyszałam od znajomych, chetnie bym przeczytala co myslisz, no nic, zmykam:)

ksiazke polecam -film podobno gniot-to na czerwono to ja mowie uboot
Ostatnio zmieniony przez Uboot Wto Wrz 25, 2007 14:40, w całości zmieniany 2 razy  

Suyia 

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 11:43   

uboot napisał/a:

ksiazke polecam -film podobno gniot

Słyszałam opinie i takie jak wyżej, ale też że film dobry i warty obejrzenia.Chyba trzeba samemu zobaczyć/przeczytać : )
Ostatnio zmieniony przez Uboot Wto Wrz 25, 2007 14:39, w całości zmieniany 1 raz  

wish 

Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 19:14   

Uboot

wszsytko pieknie ,tylko czemu sie ładujesz w cudze posty?

Uboot 
Die Zündkerze

Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 21:01   

dobrze juz dobrze -PRZEPRASZAM-to miala byc szybka odpowiedz a wyszlo zamieszanie wiec naprawilem to wszystko jak moglem najlepiej

PS za wynikle niedogodnosci i uutrudnienia przepraszamy abonentów :570:

Suyia 

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 21:04   

: )

wish 

Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 21:32   

Uboot napisał/a:
dobrze juz dobrze -PRZEPRASZAM-to miala byc szybka odpowiedz a wyszlo zamieszanie wiec naprawilem to wszystko jak moglem najlepiej

taaa :mrgreen: od lat Ci sie to zdarza, taki z Ciebei moderator jak z koziej dupy trąbka :mrgreen:

fjonka 
FauxPas

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 22:56   

Uboot nie chce być podejrzewany o nabijanie sobie postów :mrgreen:

Kaszti 

Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 10:15   

Z powieści Sueskinda, poza dobiegającymi zza obwoluty wonnościami, najbardziej zapadło mi w pamięć, obce mi dotąd, określenie "olfaktoryczny" :) Literacki pierwowzór potraktowałem raczej jako oryginalną, choć baśniową na poły opowieść o biblijnym starciu brudu z odorem :) Dosadniejsze i dalece krzykliwsze wrażenie poczynił za to na mnie film, szczególnie jedna z pierwszych scen - mająca miejsce na paryskim targu chwila nadejścia Grenuille'a na świat. Uderzający zeń fetor został ukazany tak sugestywnie i naskórnie, iż jeszcze parę dni po odbytym seansie gorliwie zażywałem intensywnej łaziebni :)

Uboot 
Die Zündkerze

Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 13:39   

wish napisał/a:
Uboot napisał/a:

taaa :mrgreen: od lat Ci sie to zdarza, taki z Ciebei moderator jak z koziej dupy trąbka :mrgreen:

hmm-mam moderatora z mianowania wiec podwazasz inteligencje Tego ktory mnie mianowal :mrgreen:

co do trabki z koziej koncowki jelita grubego to zaiste porównanie zgodne z uzyskanym censusem autora

[ Dodano: Sro Wrz 26, 2007 13:42 ]
Kaszti napisał/a:
Z powieści Sueskinda, poza dobiegającymi zza obwoluty wonnościami, najbardziej zapadło mi w pamięć, obce mi dotąd, określenie "olfaktoryczny" :) Literacki pierwowzór potraktowałem raczej jako oryginalną, choć baśniową na poły opowieść o biblijnym starciu brudu z odorem :) Dosadniejsze i dalece krzykliwsze wrażenie poczynił za to na mnie film, szczególnie jedna z pierwszych scen - mająca miejsce na paryskim targu chwila nadejścia Grenuille'a na świat. Uderzający zeń fetor został ukazany tak sugestywnie i naskórnie, iż jeszcze parę dni po odbytym seansie gorliwie zażywałem intensywnej łaziebni :)

masz na mysli targ ?bo glowny bohater o ile mnie pamiec nie myli nie mial zapachu

owsianka 
der rote Kakadu

Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 22:23   

O czem innem film, o czem innem książka. I odwrotnie.

Kaszti 

Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 10:26   

Uboot napisał/a:
masz na mysli targ ?bo glowny bohater o ile mnie pamiec nie myli nie mial zapachu

Oczywiście mein lieber Parteigenosse, iż to właśnie kupczyków i targowiczan w najmsrodliwszej postaci przemyśliwałem :)
Ostatnio zmieniony przez Uboot Czw Wrz 27, 2007 13:12, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu