|
Cuda, wydziwy, czasem gargamele :) |
| Autor |
Wiadomość |
Kaszti
|
Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 12:11 Cuda, wydziwy, czasem gargamele :)
|
|
|
Jeszcze przez dwa tygodnie można poznęcać się nad architektoniczymi przebrzmiałościami ziem obecnie polskich, do którego to aktu usilnie zachęca kolektyw redakcyjny "Rz" a wraz z nim i ja, w swej pokurczej postaci Dzięki paru obrazkom można nieco odsunąć od otaczającej nas szarzyzny i przenieść do nieco barwniejszych czasów, gdzie mianem cuda nie określano dwunastopiętrowego kloca w tonacji zagrzybiałego betonu
Głos swój wolny, wolność odbezpieczający oddałem na staromiejską zabudowę hanzeatyckiego miasta Danzig. |
_________________ "Wir wollen niemanden in den Schatten stellen, aber wir fordern auch unseren Platz an der Sonne."
 |
|
|
|
 |
truman
2477118

|
Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 13:23
|
|
|
Ja tam tradycyjnie się wyłamię i tak zgłosuje na Rio De Świebodzin http://www.tvn24.pl/2069219,28377,0,0,1,wideo.html
Toż to w końcu polimerowy emulator jednego z nowych cudów Świata a nie jakiejś zaściankowej Polski z Elbląskimi cudami rodem z Fitzcarraldo |
|
|
|
 |
Kaszti
|
Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 13:44
|
|
|
Czyżby przemawiał przez ciebie regionalny i religijny szowinizm, by nie rzec wręcz świebodzinocentryzm ? |
_________________ "Wir wollen niemanden in den Schatten stellen, aber wir fordern auch unseren Platz an der Sonne."
 |
|
|
|
 |
truman
2477118

|
Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 14:02
|
|
|
No pewnie ! Razem z resztą bezzębnych skinheadów o karnacji cygana jestem szalikowcem lokalnej druzyny piłkarskiej, zwolennikiem opitolonych drzew do prostego pnia, fanem kosiarki pod oknem od 6 rano oraz entuzjastą żużlobetonowych kolumn z późnego rokokoko w kazdej nowobogackiej wilii |
|
|
|
 |
Uboot
Die Zündkerze

|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 14:24
|
|
|
Hala stulecia w Breslau |
_________________ "Moi marynarze okrętów podwodnych....Walczyliście jak lwy......" |
|
|
|
 |
va

Pomogła: 3 razy Posty: 484
|
|
|
|
 |
fjonka
FauxPas

Pomogła: 7 razy Posty: 651 Skąd: Koniec Świata
|
Wysłany: Nie Wrz 09, 2007 17:55
|
|
|
| Głosy zostały oddane, aczkolwiek bez całkowitego przekonania o słuszności wyboru :] |
_________________ Uwielbiam rozmawiać o niczym.
To jedyne, o czym wiem wszystko. |
|
|
|
 |
Kaszti
|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 10:47
|
|
|
Ludowa była jak najbardziej właściwa, ale dla obszarów zaburzańskiej Azji oraz skośnookich Kałmuków i Tadźyków; Stulecia zaś oddaje pamięć tym, którzy tą prawdziwą perłę architektury przed stu laty wznieśli. Idąc tym tropem Pałac tzw Kultury winien ze względu na wyraźne walory sentymentalne nadal nosić imię Stalina, choć wówczas zostałoby to truchło przelokalizowane w mniej panoramiczne miejsce np. na Kołymę.
[ Dodano: Sro Wrz 12, 2007 07:53 ]
Ludowa była jak najbardziej właściwa, ale dla obszarów zaburzańskiej Azji oraz skośnookich Kałmuków i Tadźyków; Stulecia zaś oddaje pamięć tym, którzy tą prawdziwą perłę architektury przed stu laty wznieśli. Idąc tym tropem Pałac tzw Kultury winien ze względu na wyraźne walory sentymentalne nadal nosić imię Stalina; choć wówczas truchło zostałoby może przelokalizowane w mniej panoramiczne miejsce np. na Kołymę. |
 |
|
|
|
 |
|
|