Strona Główna Wegetarianie Herbu Zielona Pietruszka - wegetariański portal informacyjno rozrywkowy :)
Portal dla wegetarian. Żyj zdrowo i spotkaj wegetariańskich przyjaciół.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Koniec ery muzyki ?
Autor Wiadomość
truman 
2477118

Wysłany: Pią Lip 13, 2007 23:15   Koniec ery muzyki ?

Dwie rzeczy są pewne choć nie na pewno :cool:
1. Muzyka to rzecz subiektywna
...ale jakieś ramy musza być...
2. Upadek muzyki zapowiadany jest co dekadę :)
...ale o czymś w życiu trzeba gadać...

Jestem świeżo po liście niedźwiedzkiego, mojej ulubionej ze względu na przyzwyczajenie, choć słuchać tam nie ma już czego... i w sumie nie wiem czemu już tego słucham (przekazy podprogowe ? :566: ) :mrgreen:

Tak więc szanowne panie, piękni panowie - niniejszym ogłaszam zakończenie zjawiska zwanego niegdyś muzyką - rozejdźcie sie spokojnie do domów.

wish 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 01:16   

co racja to racja kropka

truman 
2477118

Wysłany: Sob Lip 14, 2007 02:03   

Najdziwniejsze jest to że słuchając np. "Muzycznej poczty UKF" na trójce - tam gdzie ludzie sami wybierają muzykę - są z reguły ciekawi wykonawcy. Wniosek z tego że wcale większość ludzie nie słucha tej bezbarwnej papki jaką nam się lansuje w mediach. Kolejny wniosek więc że lansuje się na siłę.

zenekk 

Wysłany: Sob Lip 14, 2007 02:48   

a marudzisz, przeca kazdy moze słuchac czego chce, zawsze mozna znaleźć cos dla siebie, ja juz dawno zrezygnowałem ze słuchania muzyki w radiu i tv

fjonka 
FauxPas

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 03:38   Re: Koniec ery muzyki ?

truman napisał/a:

Tak więc szanowne panie, piękni panowie - niniejszym ogłaszam zakończenie zjawiska zwanego niegdyś muzyką - rozejdźcie sie spokojnie do domów.

całkowicie się nie zgadzam:D

wish 

Wysłany: Sob Lip 14, 2007 11:15   

truman napisał/a:
Najdziwniejsze jest to że słuchając np. "Muzycznej poczty UKF" na trójce - tam gdzie ludzie sami wybierają muzykę - są z reguły ciekawi wykonawcy. Wniosek z tego że wcale większość ludzie nie słucha tej bezbarwnej papki jaką nam się lansuje w mediach. Kolejny wniosek więc że lansuje się na siłę.

oczywiście, to co lansowane zwykle nie ma zbyt wielkiej wartosci, poprostu gramy- w koncu wpadnie w ucho

va 

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 12:29   

muzyka umarła, sztuka umarła, literatura umarła oł forgiw mi, to, że Wam się coś nie podoba to od razu niemuzyka? Paradne.

truman 
2477118

Wysłany: Sob Lip 14, 2007 15:03   Re: Koniec ery muzyki ?

fjonka napisał/a:
całkowicie się nie zgadzam:D

Przykład prawdziwej gwiazdy w ciągu ostatnich 15 lat ? Gwiazdy nie dla Was - to truizm, że muzyka jest subiektywna, gwiazdu dla kultury jako zjawiska. Kogoś ze świętym ogniem, pokroju Jimiego Hendrixa, Jima Morrisona ? Ostatni to Kurt Kobain...

Przykład zespółu który jest "płciowy", taki który ma jakąś tożsamość. Wszystko blaknie, jakby podlega działaniu średniej arytmetycznej zmierzając do niejakiego środka...

Stonoga 

Wysłany: Sob Lip 14, 2007 16:30   

Heh, przypomina mi się jeden felieton Beksińskiego, z tym, że on Cobaina by najchętniej za jaja powiesił:D
Dzisiaj ludzie mają bardziej różnorodne gusta, więc trudno, żeby wszyscy się na jedno rzucili... A nawet jak się jakaś spora grupa uzbiera wokół jednego zjawiska, to i tak nie będzie aż w takiej skali, jak kiedyś.
Może w ramach protestu Tru wypalisz sobie uszy rozgrzanym gwoździem :mrgreen:
Ja jeszcze z tym zaczekam, na razie mam czego słuchać, mam swoich "wielkich", ze zdrowszym podejściem, bez całowania po nogach.

truman 
2477118

Wysłany: Sob Lip 14, 2007 18:10   

nie będę się wypalał żadnymi gwoździami - po to jest forum żeby dyskutowac o muzyce, polityce, sporcie, czym kto lubi...
wisi mi to czy jest dobra muzyka czy nie, bo ja mam swoje ulubione zespoly
ważniejsza jest sama dyskusja i zgłebienie natury zjawiska, bo jakieś zjawisko zaistniało i można je teraz bardziej zrozumieć i byc może wyciągnąć ciekawe wnioski, to było do wytłumaczenie dla zenka i va - czym jest dyskusja dla samej dyskusji - ale może lepiej wróćcie do przeglądania nowych promocji tak-taka ;)

va 

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 18:25   

och kurcze.

Cytat:
...ale o czymś w życiu trzeba gadać...

smutne to :lol:

truman 
2477118

Wysłany: Sob Lip 14, 2007 18:41   

no, niektórym smutno musi być, wszystko takie smutne dookoła ...

owsianka 
der rote Kakadu

Wysłany: Sob Lip 14, 2007 19:19   

Muzyczkę sobie lepiej jakąś zapuszczę :mrgreen:

truman 
2477118

Wysłany: Sob Lip 14, 2007 19:25   

A tak na marginesie jeśli wogóle komuś wolno obwieszczać zakończenie ery muzyki - to tylko mi.
Patrz definicja Tró : Fan punkt 5.

http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Tr%C3%B3

wish 

Wysłany: Sob Lip 14, 2007 19:48   

zalewa nas informacja wiec przestajemy ze soba rozmawiac, a i tez cokolwiek z ta informacja robic. rozdmuchiwane do granic absurdu są sprawy którym powinno poswiecac sie niewiele uwagi. tylko po trosze tykam temat :cool:

Odpowiedz do tematu