|
Koniec ery muzyki ? |
| Autor |
Wiadomość |
truman
2477118

|
Wysłany: Pią Lip 13, 2007 23:15 Koniec ery muzyki ?
|
|
|
Dwie rzeczy są pewne choć nie na pewno
1. Muzyka to rzecz subiektywna
...ale jakieś ramy musza być...
2. Upadek muzyki zapowiadany jest co dekadę
...ale o czymś w życiu trzeba gadać...
Jestem świeżo po liście niedźwiedzkiego, mojej ulubionej ze względu na przyzwyczajenie, choć słuchać tam nie ma już czego... i w sumie nie wiem czemu już tego słucham (przekazy podprogowe ? )
Tak więc szanowne panie, piękni panowie - niniejszym ogłaszam zakończenie zjawiska zwanego niegdyś muzyką - rozejdźcie sie spokojnie do domów. |
|
|
|
 |
wish

Pomogła: 2 razy Posty: 320 Skąd: wwa
|
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 01:16
|
|
|
| co racja to racja kropka |
|
|
|
 |
truman
2477118

|
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 02:03
|
|
|
| Najdziwniejsze jest to że słuchając np. "Muzycznej poczty UKF" na trójce - tam gdzie ludzie sami wybierają muzykę - są z reguły ciekawi wykonawcy. Wniosek z tego że wcale większość ludzie nie słucha tej bezbarwnej papki jaką nam się lansuje w mediach. Kolejny wniosek więc że lansuje się na siłę. |
|
|
|
 |
zenekk

|
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 02:48
|
|
|
| a marudzisz, przeca kazdy moze słuchac czego chce, zawsze mozna znaleźć cos dla siebie, ja juz dawno zrezygnowałem ze słuchania muzyki w radiu i tv |
|
|
|
 |
fjonka
FauxPas

Pomogła: 7 razy Posty: 651 Skąd: Koniec Świata
|
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 03:38 Re: Koniec ery muzyki ?
|
|
|
| truman napisał/a: |
Tak więc szanowne panie, piękni panowie - niniejszym ogłaszam zakończenie zjawiska zwanego niegdyś muzyką - rozejdźcie sie spokojnie do domów. |
całkowicie się nie zgadzam:D |
_________________ Uwielbiam rozmawiać o niczym.
To jedyne, o czym wiem wszystko. |
|
|
|
 |
wish

|
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 11:15
|
|
|
| truman napisał/a: | | Najdziwniejsze jest to że słuchając np. "Muzycznej poczty UKF" na trójce - tam gdzie ludzie sami wybierają muzykę - są z reguły ciekawi wykonawcy. Wniosek z tego że wcale większość ludzie nie słucha tej bezbarwnej papki jaką nam się lansuje w mediach. Kolejny wniosek więc że lansuje się na siłę. |
oczywiście, to co lansowane zwykle nie ma zbyt wielkiej wartosci, poprostu gramy- w koncu wpadnie w ucho |
|
|
|
 |
va

Pomogła: 3 razy Posty: 484
|
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 12:29
|
|
|
| muzyka umarła, sztuka umarła, literatura umarła oł forgiw mi, to, że Wam się coś nie podoba to od razu niemuzyka? Paradne. |
_________________ a wszystkie kasztany smakują jak magdalenki |
|
|
|
 |
truman
2477118

|
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 15:03 Re: Koniec ery muzyki ?
|
|
|
| fjonka napisał/a: | | całkowicie się nie zgadzam:D |
Przykład prawdziwej gwiazdy w ciągu ostatnich 15 lat ? Gwiazdy nie dla Was - to truizm, że muzyka jest subiektywna, gwiazdu dla kultury jako zjawiska. Kogoś ze świętym ogniem, pokroju Jimiego Hendrixa, Jima Morrisona ? Ostatni to Kurt Kobain...
Przykład zespółu który jest "płciowy", taki który ma jakąś tożsamość. Wszystko blaknie, jakby podlega działaniu średniej arytmetycznej zmierzając do niejakiego środka... |
|
|
|
 |
Stonoga

|
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 16:30
|
|
|
Heh, przypomina mi się jeden felieton Beksińskiego, z tym, że on Cobaina by najchętniej za jaja powiesił:D
Dzisiaj ludzie mają bardziej różnorodne gusta, więc trudno, żeby wszyscy się na jedno rzucili... A nawet jak się jakaś spora grupa uzbiera wokół jednego zjawiska, to i tak nie będzie aż w takiej skali, jak kiedyś.
Może w ramach protestu Tru wypalisz sobie uszy rozgrzanym gwoździem
Ja jeszcze z tym zaczekam, na razie mam czego słuchać, mam swoich "wielkich", ze zdrowszym podejściem, bez całowania po nogach. |
|
|
|
 |
truman
2477118

|
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 18:10
|
|
|
nie będę się wypalał żadnymi gwoździami - po to jest forum żeby dyskutowac o muzyce, polityce, sporcie, czym kto lubi...
wisi mi to czy jest dobra muzyka czy nie, bo ja mam swoje ulubione zespoly
ważniejsza jest sama dyskusja i zgłebienie natury zjawiska, bo jakieś zjawisko zaistniało i można je teraz bardziej zrozumieć i byc może wyciągnąć ciekawe wnioski, to było do wytłumaczenie dla zenka i va - czym jest dyskusja dla samej dyskusji - ale może lepiej wróćcie do przeglądania nowych promocji tak-taka |
|
|
|
 |
va

Pomogła: 3 razy Posty: 484
|
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 18:25
|
|
|
och kurcze.
| Cytat: | ...ale o czymś w życiu trzeba gadać...
|
smutne to |
_________________ a wszystkie kasztany smakują jak magdalenki |
|
|
|
 |
truman
2477118

|
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 18:41
|
|
|
| no, niektórym smutno musi być, wszystko takie smutne dookoła ... |
|
|
|
 |
owsianka
der rote Kakadu

Pomogła: 2 razy Posty: 198 Skąd: gdziegdzie
|
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 19:19
|
|
|
Muzyczkę sobie lepiej jakąś zapuszczę |
|
|
|
 |
truman
2477118

|
|
|
|
 |
wish

|
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 19:48
|
|
|
zalewa nas informacja wiec przestajemy ze soba rozmawiac, a i tez cokolwiek z ta informacja robic. rozdmuchiwane do granic absurdu są sprawy którym powinno poswiecac sie niewiele uwagi. tylko po trosze tykam temat |
|
|
|
 |
|
|