Przesunięty przez: 3dmund Czw Maj 24, 2007 19:50 |
Szukam pracy na wakacje. |
| Autor |
Wiadomość |
siedem_zyczen
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 23:47 Szukam pracy na wakacje.
|
|
|
Okolice Wrocławia...może być i ostatecznie Kraków |
|
|
|
 |
Suyia

Pomogła: 4 razy Posty: 718 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 22:49
|
|
|
| A ja szukam pracy we Wrocławiu, najchętniej jako pracownik księgarni : ) |
|
|
|
 |
siedem_zyczen
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 23:55
|
|
|
| Chyba do Empiku szukają nowych ludzi...ale czy to Cię interesuje? |
_________________ Pomidor :] |
|
|
|
 |
Suyia

|
Wysłany: Pią Maj 25, 2007 12:31
|
|
|
| siedem_zyczen napisał/a: | | Chyba do Empiku szukają nowych ludzi...ale czy to Cię interesuje? |
Wolałabym jakąś malutką księgarnie... |
|
|
|
 |
petka
Pomogła: 2 razy Posty: 189
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2007 20:54
|
|
|
| Suyia napisał/a: | | A ja szukam pracy we Wrocławiu, najchętniej jako pracownik księgarni : ) |
Ale dlaczego akurat księgarnia? Hmm czy mogłabyś to jakoś wytłumaczyć. To ciekawa sprawa... Przecież miałaś zosatć znaną skrzypaczką...już tyle utworów słysząłam. Myślałam już o małym Fanklubie... Teraz nie wiem co robić ...Ech kobieta zmienną jest... |
|
|
|
 |
fjonka
FauxPas

Pomogła: 7 razy Posty: 651 Skąd: Koniec Świata
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2007 21:01
|
|
|
A ja chciałam kiedyś zostac bibliotekarką |
_________________ Uwielbiam rozmawiać o niczym.
To jedyne, o czym wiem wszystko. |
|
|
|
 |
petka
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2007 21:32
|
|
|
| fjonka napisał/a: | A ja chciałam kiedyś zostac bibliotekarką |
Ja pracowałam w biblotece 1,5 roku...se se se wiem co to znaczy.... |
|
|
|
 |
Suyia

|
Wysłany: Sob Maj 26, 2007 12:43
|
|
|
| petka napisał/a: | | fjonka napisał/a: | A ja chciałam kiedyś zostac bibliotekarką |
Ja pracowałam w biblotece 1,5 roku...se se se wiem co to znaczy.... |
Ja też mogę zostać bibliotekarką, ale póki co mam zielone pojęcie o tym zawodzie... |
|
|
|
 |
petka
|
Wysłany: Sob Maj 26, 2007 17:37
|
|
|
| Suyia napisał/a: |
Ja też mogę zostać bibliotekarką, ale póki co mam zielone pojęcie o tym zawodzie... |
Suj ale przecież sama na wstępie napisałaś, że chcesz pracować w księgarni. Czy możesz się ustosunkować jakoś do tego??? Jestem ciekawa dlaczego właśnie tam...
Moja praca w bibliotece hmmm... nie powiem była dość zabawna, ale niestety towarzystwo kobiet po 30 z problemami sercowymi nie sprzyjało atmosferze... Powiem wprost - chłopa im prakowało - i chodziły dość nabuzowane...co dało sie pozostałym pracownikom we znaki. Dziś z ogromnym uśmiechem wspominam ten czas... |
|
|
|
 |
Suyia

|
Wysłany: Sob Maj 26, 2007 18:28
|
|
|
| Chciałabym pracować w księgarni, bo kocham książki, a tam mi ich nie zabraknie. Mogłabym sobie poczytać to i owo. A i do szkoły bym mogła spokojnie sobie materiały czytać. Poza tym, ale to bardzo ważne... do księgarni nie przychodzą buraki, tylko inteligentni ludzie. Ludzie, którzy lubią czytać, którym to sprawia przyjemność.... więc bardzo miło z nimi obcować... |
|
|
|
 |
fjonka
FauxPas

Pomogła: 7 razy Posty: 651 Skąd: Koniec Świata
|
Wysłany: Sob Maj 26, 2007 18:37
|
|
|
| Suyia napisał/a: | | Poza tym, ale to bardzo ważne... do księgarni nie przychodzą buraki, tylko inteligentni ludzie. Ludzie, którzy lubią czytać, którym to sprawia przyjemność.... więc bardzo miło z nimi obcować... |
Chyba że będą to nabuzowane kobiety po trzydziestce, którym chłopa brakuje |
_________________ Uwielbiam rozmawiać o niczym.
To jedyne, o czym wiem wszystko. |
|
|
|
 |
Suyia

|
Wysłany: Sob Maj 26, 2007 20:06
|
|
|
| fjonka napisał/a: | | Suyia napisał/a: | | Poza tym, ale to bardzo ważne... do księgarni nie przychodzą buraki, tylko inteligentni ludzie. Ludzie, którzy lubią czytać, którym to sprawia przyjemność.... więc bardzo miło z nimi obcować... |
Chyba że będą to nabuzowane kobiety po trzydziestce, którym chłopa brakuje |
W takiej szansa, że wykupi cały zapas poradników z cyklu "Jak żyć szczęśliwie i długo po trzydziestce nawet bez faceta" wydawnictwa Dobry Poradnik : ) |
|
|
|
 |
petka
|
Wysłany: Sob Maj 26, 2007 22:02
|
|
|
Śmiejcie się, śmiejcie...Fionka jakbyś poczuła na własnej skórze jak to jest pracować z taką nabuzowaną to inaczej byś mówiła Swoją drogą buraków w bibliotekach nie brak...przychodzi taki i mówi: "chciałem sobie przedłużyć..." no to szefowa się pyta:"a o ile centymetrów?..." - ale to jeden z tych naszych złośliwszych teksów...Jaki się wtedy burak pokazał...ho ho
Jeden student też był dobry. Zapisywał się i koleżakna poprosiła o adres..Chłopak się speszył i nie wie co odpowiedzieć...koleżanka dla rozładowania napięcia pyta gdzie pan mieszka?...chłopak dalej cos tam bełkocze i nie wie...w koncu zabrała mu dowód i mówi, zeby napisał na blankiecie ten, który ma w dowodzie, a ona z dowodu go zapisała...Po wyjściu okazało się, że adres się nie zgadzał...hmmm zaczeła się obawiać jak chłopaczek do domu trafi...
I codziennie takie ciekawe sytuacje czasem śmieszne, czasem trochę mniej... |
|
|
|
 |
owsianka
der rote Kakadu

Pomogła: 2 razy Posty: 198 Skąd: gdziegdzie
|
Wysłany: Nie Maj 27, 2007 15:25
|
|
|
| petka napisał/a: | | Swoją drogą buraków w bibliotekach nie brak...przychodzi taki i mówi: "chciałem sobie przedłużyć..." no to szefowa się pyta:"a o ile centymetrów?..." |
No tak, żebym po książki z najwyższego regału mógł sięgać
A dziś w skrzynie mejlastej znalazłam (oferta dot. Stolnicy):
"Księgarnia i klub czuły barbarzyńca poszukuje pracowników baru do pracy na Powiślu i w nowym lokalu na Pradze.
CV ze zdjęciem prosimy przesyłać na adres poczta@czuly.pl' |
|
|
|
 |
Suyia

|
Wysłany: Nie Maj 27, 2007 19:20
|
|
|
| owsianka napisał/a: |
A dziś w skrzynie mejlastej znalazłam (oferta dot. Stolnicy):
"Księgarnia i klub czuły barbarzyńca poszukuje pracowników baru do pracy na Powiślu i w nowym lokalu na Pradze.
CV ze zdjęciem prosimy przesyłać na adres poczta@czuly.pl' |
Jakbyś coś miała na Wrocław to ja chętnie... Czuło ; ) |
|
|
|
 |
|
|